Dementievriendelijke uitvaartzorg

 

Opa is overleden…
Laten we oma afscheid nemen?
Nemen we oma mee naar de uitvaart?

Bestaat er zoiets als dementievriendelijke uitvaartzorg?

 

Het zijn een aantal vragen die families de afgelopen jaren steeds vaker aan ons stellen. Buiten sluiten van een nabestaande met dementie kan voelen als een dubbel verlies en daarmee dubbel verdriet.

 

dementievriendelijke-uitvaartzorg-loft-uitvaartbegeleiding-hulp-bij-overlijden

Luisterend naar de wensen en zorgen van familieleden en zoekend naar mogelijkheden begeleiden wij families en ondersteunen waar mogelijk. We kijken in welke vorm een nabestaande met dementie persoonlijk afscheid kan  nemen en bij de uitvaart aanwezig kan zijn. Ons streven is dat het steeds vanzelfsprekender zal worden om een nabestaande met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart.

 

Trots …dat Colinda Veldman van Loft Uitvaartbegeleiding officieel als dementievriendelijke uitvaartverzorger is gecertificeerd en daarmee een bijdrage levert aan de acceptatie van deze ziekte. Alzheimer Nederland heeft deze inzet bekroond met het vignet “Samen dementievriendelijk”.
Hiermee is Colinda de eerste dementievriendelijke uitvaartverzorger in de regio’s Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer.

 

 

Heeft u vragen of wilt u weten wat Colinda namens Loft Uitvaartbegeleiding voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

dementievriendelijke-uitvaart-loft-uitvaartbegeleiding-hulp-bij-overlijden

Vijf weetjes over dementie