Laatste nieuws

 

Regelmatig organiseren wij lezingen, voorlichtingen of houden wij spreekuur. Wij houden u hier op de hoogte van het laatste nieuws en de geplande activiteiten.

“Wat als ik er niet meer ben?

 

2019

 

Heeft u zich wel eens afgevraagd: “Wat als ik er niet meer ben?”

 

  • Wat is de huidige waarde van mijn uitvaartpolis(sen) en is dat voldoende?
  • Kan ik met een uitvaartpolis zelf een uitvaartondernemer kiezen?
  • Welke uitvaartonderneming past bij mij en mijn familie en mag mijn uitvaart regelen?
  • Hoe kan ik mijn laatste (bijzondere) wensen vastleggen?
  • Hoe weten mijn dierbaren wel wat mijn laatste wensen zijn?
  • Kunnen kinderen bij de uitvaart betrokken worden?
  • Wat is dementievriendelijke uitvaartzorg?

 

Zomaar een paar vragen, waarop u wellicht het antwoord niet weet maar wel graag wilt weten. Loft Uitvaartbegeleiding staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en met u te bespreken.

 

Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag geheel kosteloos en vrijblijvend.

inloopspreekuur-Loft-uitvaartbegeleiding-vragen-uitvaart-afscheid-Heemstede-Haarlem-Bennebroek

Thema avond op Valentijnsdag: “HET IS LIEFDE”

 

Valentijnsdag, dé dag dat de liefde centraal staat. Liefde voor uw partner, voor uw kinderen, voor uw vrienden en bekenden. Ja, eigenlijk voor iedereen die u dierbaar is.

Liefde is een breed begrip: warmte, genegenheid, een gevoel van toewijding voor iemand anders, houden van, verbondenheid. Liefde en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Liefde is ook met uw dierbaren kunnen praten over: “wat als ik er niet meer ben”. In een ongedwongen, sfeervolle omgeving willen wij niet alleen de angst voor de dood bespreekbaar maken, maar ook de zakelijke, praktische en emotionele kanten aan de orde laten komen.

 

Pieter Terpstra is voorganger in Heemstede, partner, vader, muziekliefhebber, en nog veel meer…) en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan in het begeleiden van thematische bijeenkomsten. Betrokkenheid van de aanwezigen staat bij hem voorop: zij doen ertoe! Op uitnodiging van Loft Uitvaartbegeleiding zal hij de bijeenkomst met name vanuit de emotionele kant belichten. Hij doet dit onder andere door in gesprek gaat met een jonge vader die zijn vrouw op jonge leeftijd heeft verloren. Hoe hebben ze vanuit liefde voor elkaar, de laatste levensfase vooraf bespreekbaar gemaakt? Hoe kun je je liefde voor elkaar verbinden met het aanstaande sterven van je dierbare? Was het mogelijk een en ander met liefde te bespreken? Wat zijn de ervaringen?

 

Daarnaast gaat hij in gesprek met Ruth Otten, bloemiste, over de persoonlijke aandacht en het vertolken van de juiste emotie in het bloemwerk.

 

Als laatste komt ook de praktische kant aan de orde: wat kun je vooraf vastleggen in een wilsbeschikking?

 

Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari 2019, nodigen wij u graag uit om, onder het genot van een kopje koffie/thee en een heerlijke versnapering hierbij aanwezig te zijn.  De entree voor deze bijeenkomst is gratis. Dit alles wordt u aangeboden door Loft Uitvaartbegeleiding.

 

De bijeenkomst vindt plaats in Restaurant De Heerlijkheid, Raadhuisstraat 62 in Heemstede.

Inloop vanaf 19.15 uur en aanvang 19.30 uur.

Aanmelden kan telefonisch 06 – 203 802 24 of door een email te sturen naar: info@loftuitvaartbegeleiding.nl

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen: neem dan gerust contact met ons op.

Pieter-Terpstra-Loft-Uitvaartbegeleiding-uitvaart-verzekering-uitvaartbegeleiding-Heemstede-Haarlem-Hoofddorp-Nieuw-Vennep-Bennebroek-Hillegom-begrafenisonderneming-uitvaartondernemer

Pieter Terpstra

Thema avond:
Verlies en rouw met het oog op de feestdagen

 

November 2018

 

Hoe help je jezelf (of een ander) de feestdagen door?

De decembermaand komt eraan, een maand die in het teken staat van feestdagen, gezellig samen zijn en genieten van elkaar. Een maand met feestdagen die voor mensen die een geliefde hebben verloren juist heel zwaar kan zijn.

 

Vrijdagavond, 30 november, organiseert De Nieuwe Lente in Heemstede een avond over Verlies & Rouw met het oog op de feestdagen. Er worden verschillende invalshoeken besproken over wat rouw en verlies met ons doet en hoe we onszelf of een ander hier doorheen kunnen helpen.

 

Naast de eigen therapeuten zullen een aantal gastsprekers aanwezig zijn om ervaringen en inzichten over dit thema delen. De therapeuten bieden ieder vanuit hun eigen vakgebied en in onderlinge samenwerking steun bij uitlopende vormen en fases van verlies en rouw.

 

Chantal Mol (De Rouwvrouw) en ikzelf en Carolien Spaans zijn als gastsprekers aanwezig. Carlien Spaans heeft het boek “Doet sneeuw pijn” geschreven na het overlijden van haar geliefde. Over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

 

De avond begint om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van De Nieuwe Lente, Raadhuisstraat 56A te Heemstede of via info@denieuwelente-heemstede.nl

verlies-rouw-feestdagen-thema-lezing-verdriet-afscheid-loft-uitvaartbegeleiding-heemstede

Afscheidshuis Bloemendaal

 

September 2018

 

Gisteren heb ik een kijkje kunnen nemen in het nieuwe Afscheidshuis Bloemendaal. Wat een prachtige plek om in de periode tussen overlijden en de uitvaart bij uw dierbare te kunnen zijn en afscheid te nemen.

 

Het Afscheidshuis Bloemendaal is een voormalige beheerderswoning op de Algemene Begraafplaats aan de Bergweg in Bloemendaal, die is omgetoverd tot een zeer sfeervol afscheidshuis, waarbij de jaren 30 stijl in stand is gehouden. Oog voor details, goed nagedacht over de wensen van families, uitstraling en vooral geen standaard inrichting.

 

Het Afscheidshuis is bestemd voor opbaring, condoleance en beschikt daarnaast over een 24-uursfamiliekamer, met een prachtig buitenterras, waar nabestaanden tot rust kunnen komen en genieten van de geluiden uit de natuur.

 

Wij weten zeker dat onze families die wij begeleiden dit een hele fijne plek gaan vinden om met hun dierbare door te brengen.

afscheidshuis-bloemendaal-loft-uitvaartbegeleiding-opbaren-24uurskamer-heemstede-haarlem

Uitreiking Appeltjes van Oranje met Stichting Bretels

Woensdag 6 juni 2018

 

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit ‘Jong en sociaal ondernemend’, wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving.
De Stichting Bretels was een van de genomineerden voor een Appeltje van Oranje. Helaas is de Stichting Bretels niet uitgeroepen tot een van de drie winnaars, maar de nominatie is toch een prachtige kroon op hun werk.

 

Alle genomineerden mochten bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje aanwezig zijn op Paleis Noordeinde.
Wat een bijzondere dag, als een van de vrijwilligers mocht ik mee met de initiatiefnemers  van de Stichting Bretels naar de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde. Koningin Màxima heeft uitgebreid met ons gesproken over de Stichting Bretels en het werk wat we doen.

 

Trots op de drie zussen Nicky, Femke en Suzanne Westerhof die de Stichting Bretels hebben opgericht en dat ik daar een van de vrijwilligers mag zijn.

Bretels-koningin-maxima-uitvaart-afscheid
appeltjes-van-oranje-stichting-bretels-paleis-noordeinde-loft-uitvaartbegeleiding