Laatste nieuws

 

Regelmatig organiseren wij lezingen, voorlichtingen of houden wij spreekuur. Wij houden u hier op de hoogte van het laatste nieuws en de geplande activiteiten.

Thema avond op Valentijnsdag: “HET IS LIEFDE”

 

Valentijnsdag, dé dag dat de liefde centraal staat. Liefde voor uw partner, voor uw kinderen, voor uw vrienden en bekenden. Ja, eigenlijk voor iedereen die u dierbaar is.

Liefde is een breed begrip: warmte, genegenheid, een gevoel van toewijding voor iemand anders, houden van, verbondenheid. Liefde en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Liefde is ook met uw dierbaren kunnen praten over: “wat als ik er niet meer ben”. In een ongedwongen, sfeervolle omgeving willen wij niet alleen de angst voor de dood bespreekbaar maken, maar ook de zakelijke, praktische en emotionele kanten aan de orde laten komen.

 

Pieter Terpstra is voorganger in Heemstede, partner, vader, muziekliefhebber, en nog veel meer…) en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan in het begeleiden van thematische bijeenkomsten. Betrokkenheid van de aanwezigen staat bij hem voorop: zij doen ertoe! Op uitnodiging van Loft Uitvaartbegeleiding zal hij de bijeenkomst met name vanuit de emotionele kant belichten. Hij doet dit onder andere door in gesprek gaat met een jonge vader die zijn vrouw op jonge leeftijd heeft verloren. Hoe hebben ze vanuit liefde voor elkaar, de laatste levensfase vooraf bespreekbaar gemaakt? Hoe kun je je liefde voor elkaar verbinden met het aanstaande sterven van je dierbare? Was het mogelijk een en ander met liefde te bespreken? Wat zijn de ervaringen?

 

Daarnaast gaat hij in gesprek met Ruth Otten, bloemiste, over de persoonlijke aandacht en het vertolken van de juiste emotie in het bloemwerk.

 

Als laatste komt ook de praktische kant aan de orde: wat kun je vooraf vastleggen in een wilsbeschikking?

 

Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari 2019, nodigen wij u graag uit om, onder het genot van een kopje koffie/thee en een heerlijke versnapering hierbij aanwezig te zijn.  De entree voor deze bijeenkomst is gratis. Dit alles wordt u aangeboden door Loft Uitvaartbegeleiding.

 

De bijeenkomst vindt plaats in Restaurant De Heerlijkheid, Raadhuisstraat 62 in Heemstede.

Inloop vanaf 19.15 uur en aanvang 19.30 uur.

Aanmelden kan telefonisch 06 – 203 802 24 of door een email te sturen naar: info@loftuitvaartbegeleiding.nl

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen: neem dan gerust contact met ons op.

Pieter-Terpstra-Loft-Uitvaartbegeleiding-uitvaart-verzekering-uitvaartbegeleiding-Heemstede-Haarlem-Hoofddorp-Nieuw-Vennep-Bennebroek-Hillegom-begrafenisonderneming-uitvaartondernemer

Pieter Terpstra

Thema avond:
Verlies en rouw met het oog op de feestdagen

 

November 2018

 

Hoe help je jezelf (of een ander) de feestdagen door?

De decembermaand komt eraan, een maand die in het teken staat van feestdagen, gezellig samen zijn en genieten van elkaar. Een maand met feestdagen die voor mensen die een geliefde hebben verloren juist heel zwaar kan zijn.

 

Vrijdagavond, 30 november, organiseert De Nieuwe Lente in Heemstede een avond over Verlies & Rouw met het oog op de feestdagen. Er worden verschillende invalshoeken besproken over wat rouw en verlies met ons doet en hoe we onszelf of een ander hier doorheen kunnen helpen.

 

Naast de eigen therapeuten zullen een aantal gastsprekers aanwezig zijn om ervaringen en inzichten over dit thema delen. De therapeuten bieden ieder vanuit hun eigen vakgebied en in onderlinge samenwerking steun bij uitlopende vormen en fases van verlies en rouw.

 

Chantal Mol (De Rouwvrouw) en ikzelf en Carolien Spaans zijn als gastsprekers aanwezig. Carlien Spaans heeft het boek “Doet sneeuw pijn” geschreven na het overlijden van haar geliefde. Over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

 

De avond begint om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van De Nieuwe Lente, Raadhuisstraat 56A te Heemstede of via info@denieuwelente-heemstede.nl

verlies-rouw-feestdagen-thema-lezing-verdriet-afscheid-loft-uitvaartbegeleiding-heemstede

Inloopspreekuur: “Wat als ik er niet meer ben?

 

November 2018

 

Heeft u zich wel eens afgevraagd: “Wat als ik er niet meer ben?”

 

 • Wat is de huidige waarde van mijn uitvaartpolis(sen) en is dat voldoende?
 • Kan ik met een uitvaartpolis zelf een uitvaartondernemer kiezen?
 • Welke uitvaartonderneming past bij mij en mijn familie en mag mijn uitvaart regelen?
 • Hoe kan ik mijn laatste (bijzondere) wensen vastleggen?
 • Hoe weten mijn dierbaren wel wat mijn laatste wensen zijn?
 • Kunnen kinderen bij de uitvaart betrokken worden?
 • Wat is dementievriendelijke uitvaartzorg?

 

Zomaar een paar vragen, waarop u wellicht het antwoord niet weet maar wel graag wilt weten. Loft Uitvaartbegeleiding staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en met u te bespreken.

 

Kom gerust bij ons langs, geheel kosteloos en vrijblijvend. U vindt ons aan de spreektafel in De Nieuwe Lente, Centrum voor Vitaliteit & Gezondheid aan de Raadhuisstraat 56A te Heemstede op maandag 22 oktober 2018 van 16.00 tot 17.00 uur.

 

Bent u verhinderd die dag? Op maandag 26 november 2018 en maandag 17 december 2018 kunt u ook binnen komen lopen tussen 16.00 en 17.00 uur.
Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen en kunnen wij een afspraak maken op een tijdstip dat u beter uitkomt.

inloopspreekuur-Loft-uitvaartbegeleiding-vragen-uitvaart-afscheid-Heemstede-Haarlem-Bennebroek

Afscheidshuis Bloemendaal

 

September 2018

 

Gisteren heb ik een kijkje kunnen nemen in het nieuwe Afscheidshuis Bloemendaal. Wat een prachtige plek om in de periode tussen overlijden en de uitvaart bij uw dierbare te kunnen zijn en afscheid te nemen.

 

Het Afscheidshuis Bloemendaal is een voormalige beheerderswoning op de Algemene Begraafplaats aan de Bergweg in Bloemendaal, die is omgetoverd tot een zeer sfeervol afscheidshuis, waarbij de jaren 30 stijl in stand is gehouden. Oog voor details, goed nagedacht over de wensen van families, uitstraling en vooral geen standaard inrichting.

 

Het Afscheidshuis is bestemd voor opbaring, condoleance en beschikt daarnaast over een 24-uursfamiliekamer, met een prachtig buitenterras, waar nabestaanden tot rust kunnen komen en genieten van de geluiden uit de natuur.

 

Wij weten zeker dat onze families die wij begeleiden dit een hele fijne plek gaan vinden om met hun dierbare door te brengen.

afscheidshuis-bloemendaal-loft-uitvaartbegeleiding-opbaren-24uurskamer-heemstede-haarlem

Uitreiking Appeltjes van Oranje met Stichting Bretels

Woensdag 6 juni 2018

 

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit ‘Jong en sociaal ondernemend’, wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving.
De Stichting Bretels was een van de genomineerden voor een Appeltje van Oranje. Helaas is de Stichting Bretels niet uitgeroepen tot een van de drie winnaars, maar de nominatie is toch een prachtige kroon op hun werk.

 

Alle genomineerden mochten bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje aanwezig zijn op Paleis Noordeinde.
Wat een bijzondere dag, als een van de vrijwilligers mocht ik mee met de initiatiefnemers  van de Stichting Bretels naar de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde. Koningin Màxima heeft uitgebreid met ons gesproken over de Stichting Bretels en het werk wat we doen.

 

Trots op de drie zussen Nicky, Femke en Suzanne Westerhof die de Stichting Bretels hebben opgericht en dat ik daar een van de vrijwilligers mag zijn.

appeltjes-van-oranje-stichting-bretels-paleis-noordeinde-loft-uitvaartbegeleiding
appeltjes-van-oranje-stichting-bretels-paleis-noordeinde-loft-uitvaartbegeleiding

Open dag Algemene Begraafplaats Herfstlaan Heemstede

Vrijdag 1 juni van 12.00 – 17.00 uur

 

In het kader van de “Week van de begraafplaats” organiseert de Algemene Begraafplaats Herfstlaan in Heemstede een open dag op vrijdag 1 juni a.s. tussen 12.00 en 17.00 uur.
Er worden onder andere presentaties en rondleidingen gegeven door de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek over de geschiedenis en de bijzonderheden van de begraafplaats.

 

Wij zijn daar ook aanwezig om u te informeren over de vele mogelijkheden die er zijn met betrekking tot de laatste levensfase en de uitvaart. Ook kunt u bij ons terecht met vragen over uw uitvaartpolis(sen).

 

Ook onze bloemiste Ruth Otten (Bloemen van Ruth) is aanwezig en zal uiteraard een prachtig bloemstuk meenemen ter inspiratie. Zij kan u informeren over haar manier van werken, hoe zij de juiste emotie vertolkt in het bloemwerk.

 

Komt u ook bij ons langs?

 

Gratis inloopspreekuur

 

Wat is de waarde van uw uitvaartpolis(sen)?

 • Ik heb nog oude uitvaartpolissen liggen, zijn die nog geldig?
 • Bestaat die verzekeraar nog wel?
 • Wat is de huidige waarde daarvan?
 • Ben ik wel voldoende verzekerd voor mijn uitvaart?
 • Kan ik met een uitvaartpolis zelf een uitvaartondernemer kiezen?

 

Zomaar een paar vragen, waarop veel mensen het antwoord niet weten. Maar wel willen weten. Bij Loft Uitvaartbegeleiding kunnen wij – als u dat wenst – het antwoord op al uw vragen voor u achterhalen. Ook de polissen, waarvan de oorspronkelijke verzekeraar niet meer bestaat, kunnen namelijk nog geld waard zijn.

 

U hoeft dat dus niet zelf te doen. Het bespaart u een heleboel moeite om door het doolhof van verzekeringsmaatschappijen te wandelen. Doen wij het uitzoekwerk voor u kosteloos? Ja, dat doen wij kosteloos en kunnen de informatie voor u vastleggen in ons “Rustament”. Een bijzonder boekje waarin allerlei persoonlijke informatie m.b.t. uw laatste wensen kan worden vastgelegd.

Wij kennen de weg bij de verzekeringsmaatschappijen en u bent vrij om een keuze te maken voor iemand die dit voor u uitzoekt. Regelmatig krijgen wij de vraag of men met een uitvaartpolis van bijv. Yarden, Monuta of Dela verplicht is om de uitvaart ook door de betreffende verzekeraar te laten verzorgen. Dat staat immers op de polis: ‘Neem bij overlijden contact op met telefoonnummer …’. Dat is een misverstand. Iedereen is vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die het beste bij hem/haar past.
Wist u dat wij werken zonder provisie,? Oftewel wij rekenen een vast tarief voor onze dienstverlening en de inkoop van alle overige diensten en producten wordt zonder opslag doorberekend.

 

Als u een uitvaartverzekering heeft, is ons advies om op de polis te kijken wat voor verzekering het betreft.

 

Een kapitaalverzekering keert een geldbedrag uit en is door de nabestaanden vrij te besteden.

 

Een naturaverzekering bevat een pakket aan diensten en goederen, zoals een eenvoudige kist, een x-aantal rouwkaarten, een rouwauto op de dag van de uitvaart, koffie en cake voor x-aantal aanwezigen en begeleiding door een uitvaartondernemer van de desbetreffende verzekeraar. Ook voor gebruik van een rouwcentrum en aula wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen locaties van de verzekeraar.
.. ook met een naturaverzekering kunt u te allen tijde zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. De polis zal in dat geval ook een geldbedrag uitkeren, maar is de waarde lager dan van het pakket diensten en goederen. Dat betekent echter niet dat de kosten van de uitvaart, verzorgd door de zelfgekozen uitvaartbegeleider, per definitie hoger zullen zijn dan wanneer u de uitvaart door de verzekeraar laat verzorgen. Tenzij het pakket diensten en goederen bij u past en voldoende is. Onze ervaring is echter dat dat slechts in een enkel geval gebeurt.

 

Op woensdag 23 mei 2018 houden wij van 11.00 tot 12.30 uur een gratis inloopspreekuur in restaurant Proeflokaal De Polderboom aan het Marktplein 31 te Hoofddorp.  U kunt bij ons terecht met al uw vragen over uw (oude) polis(sen) en/of uitvaartmogelijkheden.

 

Wij maken graag kennis met u, uiteraard zijn uw partner en/of kinderen ook welkom. Een kopje koffie/thee staat voor u klaar.

 

Bent u op deze dag verhinderd, maar wilt u toch graag informatie over uw huidige polis(sen) of ons Rustament?
Bel ons gerust op tel 06 – 203 802 24.  Dan maken we een afspraak om dit op een ander moment met elkaar door te nemen.

Lezing “Dementie en het zelfgewilde levenseinde”

 

In Nederland hebben momenteel zo’n 270.000 mensen de diagnose “dementie” gekregen en is de verwachting dat dit aantal in 2035 is gestegen naar 500.000.
Dementie en euthanasie is een lastig onderwerp. Wie niet meer wilsbekwaam is, kan een eerder opgesteld euthanasieverzoek meestal niet meer bevestigen. Dat maakt euthanasie in veel gevallen moeizaam. De Nederlandse Euthanasiewet biedt ruimte voor euthanasie in geval van dementie.

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levenseinde (NVVE) maakt zich sinds haar oprichting in 1973 sterk voor waardig sterven. Respect voor zelfgemaakte keuzes staat centraal. De NVVE biedt daarbij ondersteuning en geeft wilsverklaringen uit.

 

Op 15 maart 2018 hebben wij in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde (NVVE) de lezing “Dementie en het zelfgewilde levenseinde” georganiseerd. Er waren veel belangstellenden bij de lezing aanwezig.
Mevrouw Jannie Willemsen van de NVVE heeft de belangstellenden meegenomen in dit moeilijke thema en kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
– het belang van de wilsverklaring, de bijzondere clausule dementie
– het belang van vroegdiagnostiek, wils(on)bekwaamheid
– het opbouwen van een vertrouwensband met de arts
– wat te doen als de arts geen euthanasie wil geven?

Een verslaggever van weekblad De Heemsteder heeft een mooi artikel over de lezing geschreven, dit kunt u lezen op onze pagina “persberichten“.

 

Gezien de grote belangstelling voor het onderwerp vrijwillig levenseinde zullen wij de NVVE dit jaar zeker nog een keer uitnodigen om hier over te komen vertellen. Wij houden u op de hoogte.

 

Heeft u vragen of wilt u de presentatie per mail ontvangen, neem dan gerust contact met ons op.

nvve-loft-uitvaartbegeleiding-dementie-euthanasie