Partners

 

Voor een optimale dienstverlening werken wij graag samen met onze partners, leveranciers van diverse producten/diensten. Denk hierbij aan laatste verzorging, uitvaartkisten, rouwvervoer, mooi houtproducten en niet te vergeten mantelzorg.

Afscheidsmomenten fotografie

 

We zijn een landelijk netwerk van gekwalificeerde afscheidsfotografen met allemaal dezelfde passie: het vastleggen van het afscheid van een dierbare. Dat is een speciale vorm van fotografie. Naast het beheersen van de techniek van het fotograferen is het van belang dat we ons werk onopvallend doen, zonder te storen. Daarnaast is het belangrijk om goed en prettig om te kunnen gaan met de familie van de overledene in een moeilijke periode. Deze eigenschappen hebben al onze fotografen in de vingers, zodat we een prachtig beeldverhaal kunnen maken van een bijzondere dag. Leidraad is daarbij dat we niet het verdriet vast willen leggen, maar de liefde. Want liefdevolle momenten zijn er op zo’n dag te over.

afscheidsmomenten-fotografie-uitvaart-loft-uitvaartbegeleiding

Afscheidsvideografie

 

Uitvaartfilm.eu biedt voor elke uitvaart een film op maat. Wij filmen plechtigheden bij crematies, begrafenissen, grootschalig of juist heel intiem, in een aula of kerk, met of zonder condoleance en of grafgang. U bepaalt zelf waar wij wel en niet bij aanwezig zijn.Ook bepaalt u zelf wie de film te zien krijgt; alleen uzelf en uw familie of ook vrienden en kennissen? Op DVD of memory stick? Of via een persoonlijke pagina op internet waarvan u zelf bepaalt wie er toegang tot krijgt.

“Pas bij het kijken van de uitvaartfilm van de begrafenis van mijn vader realiseerde ik de waarde van het herbeleven van een afscheid. Overmand door emoties zijn betekenisvolle details en bijzondere momenten op de dag zelf mij ontgaan. Er gebeurde ook zoveel. Bij het terugkijken van de beelden ontdekte ik iedere keer weer nieuwe details. Liefdevolle woorden, troostende blikken en aanrakingen van familie en vrienden. Ik zag zelfs mensen waarvan ik niet eens meer wist dat ze er geweest waren. En dan te bedenken dat ik de film eigenlijk had laten maken voor mijn oom in het buitenland. Doordat hij er niet bij kon zijn heb ik nu een blijvend monument voor het afscheid van mijn vader.
Privacy voor álles. Wij laten u graag ons werk zien maar niet openbaar op het internet. Ons team van professionals garandeert uiterste discretie en doet er alles aan om tijdens de uitvaart zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. De beelden blijven altijd uw eigendom en zullen niet worden gedeeld met anderen. Een aantal van onze klanten heeft toestemming gegeven om de beelden van hun uitvaartfilm ter referentie met u te delen. U kunt ons geheel vrijblijvend bellen of mailen voor een afspraak om deze beelden te bekijken.
Om 5 december 2018 overleed mijn moeder op 75 jarige leeftijd. Op haar verzoek hebben we de uitvaart gefilmd en o.a. deze clip gemaakt om de aanwezigen achteraf te bedanken. Het was haar wens om de beelden van haar uitvaart te gebruiken om te laten zien hoe mooi en nuttig een uitvaartfilm kan zijn. Voor deze ene keer dus een uitzondering op de regel dat we niets publiceren.”
Ben van der Goes, Uitvaartfilm.eu

AkidiA uitvaartkisten

 

Als je voor een uitvaartkist van AkidiA kiest, dan kies je voor het milieu. Het milieu speelt een steeds belangrijkere rol bij het maken van keuzes, waardoor men steeds vaker de voorkeur geeft aan een massief houten uitvaartkist. Kiest men voor zo’n massief houten kist, dan kiest men voor een natuurlijke grondstof. De gekweekte bomen worden voortdurend vervangen door nieuwe aanplant waardoor de bosomvang zelfs toeneemt. Bovendien nemen bomen tijdens de groeiproces CO2 op en dragen ze op die manier bij aan een gezond klimaat.

AkidiA-uitvaartkisten-Loft-Uitvaartbegeleiding-uitvaartmand-overlijden-Haarlem-Heemstede-Haarlemmermeer

Beerenberg uitvaartkisten

 

Mark Beerens en Dimitri Jagtenberg van het bedrijf Beerenberg maken artistiek bedrukte producten, zoals uitvaartkisten, urnkistjes, as-zandlopers en draagbaren in de vorm van een plank of handgevlochten mand.
Mark print met een beeldteam illustraties op hout. Bloemen, kunst of foto’s van de overledene… alles kan. Dimitri zet de kisten in elkaar en maakt de open draagbaren van gevlochten wilgenhout. En voor de doe-het-zelvers heeft Beerenberg een beschilderkist met verf en kwasten.

beerenberg-uitvaartkist-wade-loft-uitvaartbegeleiding-afscheid-kist

Bloemen van Ruth

 

Afscheid nemen is emotie…
Bloemen zijn emotie…

 

Mijn passie is het combineren van prachtige bloemen en op deze manier de emotie vorm te geven in bijzonder bloemwerk.
Bij Bloemen van Ruth staat de tijd nemen dan ook centraal. Persoonlijke aandacht en het vertolken van de juiste emotie in het bloemwerk vind ik heel belangrijk.

 

Bloemen van Ruth is aangesloten bij Afscheid met Bloemen. Dit is een samenwerking tussen bloemen-detaillisten die al jarenlang en iedere dag weer, gedreven door hun passie, voor de klant het mooiste arrangement of boeket maken, wat op dat moment mogelijk is.
In samenwerking met Afscheid met Bloemen verwoord ik graag deze emotie in uw rouwwerk voor een mooi en persoonlijk afscheid.

 

www.bloemenvanruth.nl

bloemen-van-ruth-loft-uitvaartbegeleiding-afscheid-met-bloemen-rouwbloemwerk-haarlem-heemstede-haarlemmermeer

Boot Natuursteen

 

Specialist in natuurstenen grafmonumenten. Natuursteen is een duurzaam kwaliteitsproduct dat om een zorgvuldige behandeling en verwerking vraagt. Boot Natuursteen is in 1902 opgericht en sindsdien actief in de productie en verkoop van een groot assortiment natuurstenen producten. In de ruim honderd jarige bestaansgeschiedenis van Boot is een schat aan kennis en ervaring opgedaan over de eigenschappen, bewerking en toepassing van de vele soorten natuursteen. Deze kennis en ervaring vindt u terug in de adviezen en producten van ons bedrijf.

Boot-natuursteen-loft-uitvaartbegeleiding-partners

De Herinneringen In Beeld

 

Afscheid nemen van een dierbare is een zeer emotionele en verdrietige tijd. Er moet veel geregeld worden, het is dan erg fijn dat de uitvaartbegeleiding alle praktische zaken omtrent het afscheid voor u regelt.

 

Naast de speeches en muziek kiezen nabestaanden er steeds vaker voor om  tijdens het afscheid gebruik te maken van foto’s en videofragmenten van de overledene waarbij zijn/haar leven in beeld wordt gebracht. Daar waar woorden tekort schieten, kunnen beelden dan aanvullen.

 

Het maken van een mooie herinneringsvideo kost veel tijd. Foto’s / video’s moeten uitgezocht, gescand of opnieuw gefotografeerd en daarna nog bewerkt worden. Wij zijn een creatief team die u daarin geheel kan ontzorgen.

 

In onze herinneringsvideo worden de foto’s / videofragmenten op de door u uitgekozen muziekstukken als in een film getoond. Door gebruik te maken van o.a. prachtige videobeelden van de natuur kunnen wij ook met weinig foto’s een mooie afscheidsvideo voor u maken. Tijdens de speeches kan er een stilstaande foto van de overledene worden getoond.

 

Een herinneringsvideo maakt het afscheid bijzonder en persoonlijk en is een blijvende herinnering om ook later nog eens terug te kijken.

Drukkerij Flora

 

Drukkerij Flora is vooruitstrevend op het gebied van rouwdrukwerk. Wij proberen in het hele proces de klant te helpen in de keuze en uitwerking van het drukwerk. Een persoonlijk contact is belangrijk om de emotie van de klant op papier te krijgen. Wij staan voor iedereen klaar en overal gaan we in mee. Informatie kunt u via de uitvaartverzorgers aanvragen, maar u kunt dat ook zelf even bij ons doen. We leveren rouwkaarten, dankkaarten, liturgieën/Orde van Dienst, foto’s (voor op de uitvaartkist), condoleanceboeken, herinneringsboekjes, fotoboeken.

drukkerij-flora-loft-uitvaartbegeleiding-rouwdrukwerk-overlijden-haarlem-heemstede-haarlemmermeer

Houtmetpassie.nl

 

Een uitvaart is een gebeurtenis, waarbij met veel liefde en aandacht afscheid genomen wordt van een dierbare. Met dezelfde liefde en aandacht maakt Houtmetpassie.nl producten die de uitvaart nog persoonlijker maakt. Karaktervolle berkenhouten producten van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Warm, puur, natuurlijk, sterk en duurzaam.

 

Wij zijn gedreven om mooie producten van berkenhout te maken, speciaal voor de uitvaartbranche. Een branche die in ontwikkeling is en moderniseert. Standaardisering wordt vervangen door maatwerk. Creatieve ideeën worden door iedereen zeer gewaardeerd en met enthousiasme ontvangen. De producten van Houtmetpassie.nl geeft de uitvaart een bijzondere dimensie.

 

www.houtmetpassie.nl

houtmetpassie-loft-uitvaartbegeleiding-afscheid-rituelen-houtproducten-rouw-haarlem-heemstede-haarlemmermeer

HQ Thanatopraxie

 

Thanatopraxie (lichte balseming) is een nieuwe keuze voor de opbaring. Het is een specialistische invasieve handeling die alleen uitgevoerd mag worden door gediplomeerde thanatopracteurs. Op 1 januari 2010 is er een wijziging geweest in de wet op de lijkbezorging. Was er voorheen alleen een mogelijkheid om op te baren met een koeling dan is er door de thanatopraxie nu de mogelijkheid om op te baren zonder koeling. Wij informeren u graag.

hq-thanatopraxie-loft-uitvaartbegeleiding-balsemen

Lief Gedragen

 

Heb je een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een doodgeboren kindje gehad? Of misschien heb je een zwangerschap moeten afbreken?

Merk je dat je concentratie minder is en dat je misschien wel vastloopt op bepaalde gebieden in je leven? Of heb je misschien wel schuldgevoelens, een gevoel van leegte, boosheid of jaloezie? En heb je het gevoel hier iets mee te moeten doen?

Heb je er al aan gedacht om hulp te zoeken hiervoor? Dan kan ik waarschijnlijk wel iets voor je betekenen. Lief Gedragen is er voor jou als miskraambegeleider, als coach bij rouw en verlies tijdens de zwangerschap. Het kan zijn dat je echoscopiste, verloskundige of arts je heeft verwezen naar Lief Gedragen.

 

Veel vrouwen kampen met schuldgevoelens, eenzaamheid en voelen zich onbegrepen in de periode na het verlies tijdens een zwangerschap. Zij rouwen terwijl de wereld doorgaat. Waar hulpverleners zich veelal richten op het fysieke herstel wordt er daardoor vaak voorbij gegaan aan het verdriet en het rouwproces waar deze vrouwen en hun partners doorheen gaan. Er is in Nederland helaas nog weinig aandacht voor dit rouwproces. Zeker aangezien dit rouwproces anders verloopt dan een rouwproces om iemand die een lang leven heeft geleid is het belangrijk om hier meer aandacht voor te krijgen. Specifiek opgeleid als coach in miskraambegeleiding heb ik de kennis om jou een gedegen miskraambegeleiding te geven.

Saar aan Huis

 

“Saar aan Huis” is een particulier initiatief. Onze organisatie houdt zich bezig met het werven, selecteren en coachen van helpenden die ouderen ondersteunen met de dagelijkse activiteiten in en om het huis. “Saar aan huis” regelt particuliere zorg voor ouderen. Onze kandidaten zijn persoonlijk en zorgvuldig door ons geselecteerd en hebben respect en begrip voor ouderen. Wij noemen onze mensen dan ook onze “Saars”. Zij zijn er voor u op elke gewenst en afgesproken moment van de dag.

 

Onze “Saars” helpen bij lichte huishoudelijke taken zoals het doen van boodschappen, het draaien van een wasje of het voorbereiden van een maaltijd. Maar ook het houden van gezelschap, het doen van een spelletje, het samen lezen van de krant maakt deel uit van de dienstverlening. Saar aan Huis neemt niet het roer over maar biedt de oplossing om zelf zo lang mogelijk de regie over uw eigen leven te blijven houden.

saar-aan-huis-loft-uitvaartbegeleiding-mantelzorg-nazorg

Uitvaartservice Peter de Haan

 

Wij bereiden de nabestaanden voor op wat komen gaat, verzorgen het transport en eventueel de laatste verzorging, mogelijk samen met de nabestaanden. Wij verrichten ondersteunende diensten in de uitvaartbranche tot tevredenheid van onze opdrachtgevers. Ons uitgebreide Mercedes wagenpark en toegewijde medewerkers bieden u de service en zekerheid die u van ons mag verwachten.

uitvaartservice-peter-de-haan-loft-uitvaartbegeleiding-partner

Uitvaartwade

 

Uitvaartwade is de specialist op het gebied van lijkwaden in Nederland en sinds kort ook in België. Wij ontwerpen de waden zelf, waarbij wij ons hebben laten voorlichten en adviseren door de Landelijke Vereniging van Crematoria en vele beheerders van (natuur)begraafplaatsen. Uitvaartwade heeft een ruime voorraad zodat de waden direct leverbaar zijn. De stoffen die Uitvaartwade gebruikt worden gecontroleerd of zij aan onze strenge eisen voor lijkwaden voldoen, zoals de minimale stofdikte, stofdichtheid en biologisch afbreekbaarheid. Wij maken niet zomaar een wade, maar een doorontwikkeld product, waarbij met alles rekening is gehouden. Met passie en professionaliteit wordt aan dit product gewerkt, waardoor Uitvaartwade een nieuw en eigentijds merk is geworden in de uitvaartbranche.

uitvaartwade-loft-uitvaartbegeleiding-afscheid-partners