Verzekering

 

Heeft u al een uitvaartverzekering?

 

U bent vrij in de keuze voor een uitvaartonderneming, ongeacht of en waar u een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Veel mensen denken dat zij verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de (uitvaart-) verzekeraar (zoals Dela, Monuta en Yarden), op de polis staat immers: ‘Neem bij overlijden contact op met telefoonnummer …’.
Dat is een misverstand. Iedereen is vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die het beste bij hem/haar past. U kunt ons u te allen tijde inschakelen voor het begeleiden van een uitvaart.

 

Als u een uitvaartverzekering heeft, is ons advies om op de polis te kijken of het een kapitaal- of een naturaverzekering betreft.

Loft-Uitvaartbegeleiding-uitvaart-verzekering-uitvaartbegeleiding-Heemstede-Haarlem-Hoofddorp-Nieuw-Vennep-Bennebroek-Hillegom-begrafenisonderneming-uitvaartondernemer

Een kapitaalverzekering keert een geldbedrag uit en is door de nabestaanden vrij te besteden.

 

Een naturaverzekering bevat een pakket aan diensten en goederen, zoals de crematie of begrafenis, een eenvoudige kist, een x-aantal rouwkaarten, een rouwauto op de dag van de uitvaart, koffie en cake voor x-aantal aanwezigen en begeleiding door een uitvaartondernemer van de desbetreffende verzekeraar. Ook voor gebruik van een rouwcentrum en aula wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen locaties van de verzekeraar.

MAAR… ook met een naturaverzekering kunt u te allen tijde zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. De polis zal in dat geval ook een geldbedrag uitkeren, maar is de waarde lager dan van het pakket diensten en goederen. Dat betekent echter niet dat de kosten van de uitvaart, verzorgd door de zelfgekozen uitvaartbegeleider, per definitie hoger zullen zijn dan wanneer u de uitvaart door de verzekeraar laat verzorgen. Tenzij het pakket diensten en goederen bij u past en voldoende is. Onze ervaring is echter dat dat slechts in een enkel geval gebeurt.

Oude polissen, waarvan de oorspronkelijke verzekeraar niet meer bestaat en zijn overgenomen, kunnen nog geld waard zijn. Wij kunnen dit voor u uitzoeken en bij overlijden de polissen voor u bij de juiste verzekeraar indienen.

Overweegt u een uitvaartverzekering af te sluiten?

 

Wellicht beschikt u over voldoende financiële middelen en kunt u zelf een bedrag reserveren. Als u toch een uitvaartpolis wenst af te sluiten, dan kunnen wij u hier wellicht bij van dienst zijn. Een kapitaalverzekering keert bij overlijden geld uit aan nabestaanden.  Neem voor meer informatie contact met ons op.