Voorgesprek

 

Wanneer u een bepaalde leeftijd heeft bereikt, of het verdrietige nieuws heeft gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent, komt het moment van afscheid nemen dichterbij. Ongetwijfeld wilt u hier liever niet aan denken, dat is begrijpelijk. Spreken over uw eigen uitvaart of die van een dierbare doet u niet dagelijks. Toch kan het u en uw nabestaanden rust geven om bespreekbaar te maken wat u belangrijk vindt, zoals de keuze tussen crematie en begrafenis.

 

Wij kunnen u daarbij helpen in een zogenaamd “keukentafelgesprek”. Dit is bedoeld om te praten over uw uitvaartwensen, die uw leven weergeven. Deze spiegel leggen we naast de vele mogelijkheden die er zijn om vorm te geven aan uw wensen. Zo ontstaan er een duidelijk beeld. De wensen voor uw uitvaart zijn concreet te benoemen en kunt u vastleggen in een “Rustament®”. Dit is een laatste wensen boekje dat wij speciaal voor u hebben gemaakt. Zo maakt u uw uitvaart tot een eigen geheel, passend en persoonlijk. Zoals u herinnerd wilt worden, zoals u heeft geleefd.

Loft-Uitvaartbegeleiding-vrijblijvend-voorgesprek-uitvaartbegeleiding-Heemstede-en-Haarlem

Een “keukentafelgesprek” is laagdrempelig, informeel met aandacht en respect voor ieder inbreng en achtergrond. Het kan bij u thuis of bij één van uw naasten, uiteraard is een locatie buitenshuis ook mogelijk. In een open sfeer kunnen wij uw vragen beantwoorden en kunt u uw wensen kenbaar maken. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Wij nemen een zorg uit handen. Voor nabestaanden is er dan meer tijd en ruimte voor het afscheid als het overlijden zich aandient.