Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer

 

Geen kind is zo aanwezig als het kind waarnaar wordt verlangd. Wij herdenken die dag alle overleden kinderen ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak. Om te herdenken, te delen, herinneringen op te halen en troost te vinden en te schenken wordt elke 2e zondag in december in de gehele wereld Wereldlichtjesdag georganiseerd.

Zondag 9 december 2018

 

Op zondag 9 december 2018 kwamen velen naar begraafplaats De Iepenhof in Hoofddorp om deel te nemen aan Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer. Het was voor het eerst dat in Haarlemmermeer is mee gedaan aan Wereldlichtjesdag. Colinda Veldman van Loft Uitvaartbegeleiding en Annet Bröker hebben dit georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, begraafplaats De Iepenhof en vele vrijwilligers.

 

Het weer werkte bepaald niet mee, maar ondanks de regen en de wind waren vele ouders, familie vrienden en bekenden naar De Iepenhof gekomen om stil te staan bij het verlies van hun kind. Over de hele wereld werden om 19.00 uur locale tijd kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken.

 

Vaak wordt aan nabestaanden de vraag gesteld: alles goed met je? Maar nooit meer is alles goed. De ene dag gaat het beter dan de andere maar de dag is beter als de naam van je kind genoemd wordt.  Je wordt niet vergeten en dat verzacht de pijn. Dat gold ook voor deze avond. Er werden kaarsjes aangestoken, naar muziek door Basic Matters geluisterd, troostende woorden gesproken en de namen genoemd.

 

Nadat Wethouder Marjolein Steffens de twee nieuw geplante herdenkingsbomen in het “licht” had gezet was er voor een ieder gelegenheid een vlinder met de naam in de boom te hangen. “Door het noemen van de namen en hen samen te herdenken, maken we nieuwe herinneringen om het verdriet een beetje te verzachten, iets dragelijker te maken. Wie een dierbare, een kind mist, weet hoe troostend samen herdenken kan zijn.

Foto’s gemaakt door: Foto Gans

Video gemaakt door: Uitvaartfilm.eu

Aanmelden voor Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer

zondag 8 december 2019

Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt, dan zorgen wij ervoor dat er een kaarsje en een vlinder voor uw kind(je) klaar liggen.  Als u geen kans ziet zich hier aan te melden, ook dan bent u van harte welkom.

Logo-wereldlichtjesdag-Haarlemmermeer-herdenken-afscheid-kind-overleden-Loft-Uitvaartbegeleiding-uitvaart-verzekering-uitvaartbegeleiding-Heemstede-Haarlem-Hoofddorp-Nieuw-Vennep-Bennebroek-Hillegom-begrafenisonderneming-uitvaartondernemer

Organisatie
Wereldlichtjesdag Haarlemmermeer 2018 is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer, vrijwiligers begraafplaats De Iepenhof, Houtmetpassie.nl, Bakker Gerard, Bloemen van Ruth, Basic Matters, Uitvaartfilm.eu, Foto Gans en Monumenti Gedenktekens.